Claudia van der Zanden

Hoi ik ben Claudia van der Zanden, moeder van vijf kinderen en oma van vier kleinkinderen.

Ik heb veertig jaar ervaring in de zorg. Eerst als kinder-jeugdverzorgster, daarna als Z- verpleegkundige (voor mensen met een verstandelijke beperking). Ik heb een aantal jaren op woongroepen gewerkt en ruim 18 jaar op een logeervoorziening voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Daarnaast heb ik 10 jaar jongeren en volwassenen begeleid in werken en wonen.

De laatste vijftien jaar heb ik 24 uurs zorg verleend aan mijn zoon die een progressieve spierziekte had. Hij was rolstoelafhankelijk, had ademondersteuning en sondevoeding. Ook zorg ik een aantal dagen per week voor mijn kleinkinderen. Na het overlijden van mijn zoon heb ik nagedacht over hoe ik mijn ervaring in kon zetten, zo ben ik terecht gekomen bij Maatzorg Brabant. Via hen werk ik nu drie dagen per week op de Mytylschool in Eindhoven. Ik vind het heel leuk om voor de kinderen te zorgen en ze te ondersteunen in de klas. Dat ik fijne collega´s heb is ook nog eens een pluspunt en we leren elke dag van elkaar.

Daarnaast heb ik sinds juni 2020 een eigen bedrijf. Reineclaude: Thuiszorg en Individuele reizen met zorg! Ik begeleid en ondersteun hierbij mensen (jong en oud) met een beperking zowel thuis als tijdens reizen, dagtochtjes, ziekenhuisbezoek of andere uitjes. De cliënt bepaalt waarheen, hoe lang en hoe. Dit kan zijn met auto, trein ,bus, vliegtuig. Eventueel kan ik mijn voor rolstoelaangepaste bus inzetten.

Het mooie is dat ik naast het werken op de mytylschool veel vakanties heb, waarin ik met mensen jong en oud op pad kan.

Zo valt alles als een puzzel samen.