Gijske van Alphen

Mijn naam is Gijske van Alphen, ik ben 45 jaar, getrouwd met Jaap en moeder van 3 zonen van 17,15 en 13.

Ik ben een ervaren allround verpleegkundig met inmiddels al 28 jaar ervaring in de zorg. Mijn roots liggen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb met heel veel liefde en plezier gewerkt binnen zowel de ‘mcg doelgroep’ als met jongeren met een lichte verstandelijke handicap en bijkomende problematiek zoals autisme en gedragsproblemen.

In 2003 ben ik gaan werken in een woonvorm voor jonge mensen met een lichamelijke beperking, en weer enkele jaren later in de ouderenzorg. Ik volgde graag bijscholingen en trainingen over verschillende onderwerpen. Zo heb ik brede kennis en ervaring opgedaan binnen de gezondheidszorg.

In 2012 ben ik als zelfstandige gaan werken en kon ik me nog verder ontwikkelen. Ik heb scholingen gegeven over o.a. verpleegtechnische handelingen, ik voerde huisbezoeken uit voor het zorgkantoor, ik werkte in de terminale thuiszorg en verpleegde enkele vaste PGB clienten in de thuissituatie.

Door de vele jaren werkervaring kijk ik niet snel meer ergens raar van op en weet ik wel van aanpakken. Ik ben echt een ‘mensenmens’ en houd van eerlijk en echt contact maken.

Sinds september 2018 werk ik 2 dagen in de week op de Mytylschool in Eindhoven. Ik vind het super om weer met kinderen te werken, ze kleuren mijn dagen. Er gaat geen dag voorbij op school zonder een grap, een lach, een knipoog of een heerlijk kindergesprek. Ik hoop net zoveel energie terug te geven als ik van hen ontvang.